Mange virksomheder har ansatte af flere forskellige nationaliteter, og mange er ikke bekendt med reglerne omkring kravene for at sende sine britiske medarbejdere til Norge.

Da UK ikke længere er medlem af EU,  skal britiske arbejdere søge opholdstilladelse i Norge. Ansøgningen skal være foretaget og gerne godkendt, inden de kan få det norske D-nummer og begynde at arbejde.

Opholdstilladelsen skal vedlægges ved projektrapportering, når medarbejderen rapporteres ind på et projekt. Har medarbejderen ikke D-nummer, skal der forsat vedlægges kopi af pas og opholdstilladelse. Ved den obligatoriske ID-kontrol hos Skatteetaten skal opholdstilladelsen medbringes sammen med den sædvanlige dokumentation.

En opholdstilladelse ansøges hos det norske Utlendingsdirektoratet: www.udi.no.

Ansøgningen skal foretages af medarbejderen selv eller af arbejdsgiveren.

Ingen regler, uden undtagelser. Hvis den britiske medarbejder skal arbejde i Norge mindre end 3 måneder i løbet af en 12 måneders periode, så er der mulighed for at en opholdstilladelse ikke er nødvendig.

fx. hvis..

  • Den ansatte er ansat i et internationalt selskab med afdeling i Norge
  • Er ansat i den udenlandske del af selskabet
  • Deltager i oplæring i den norske del af selskabet
  • Teknisk ekspert
  • Opgaven den ansatte er på i Norge må ikke tage mere end 3 måneder. Dette betyder, at det norske selskab der har bestilt denne ekspert, ikke vil kunne indhente en ny ekspert til samme opgave, uden samtidig at indhente opholdstilladelse
  • Arbejdsgiver eller arbejdstagere skal give skriftlig melding ind til politiet i Norge inden medarbejderen rejser ind til Norge. Kontaktinformasjon for politiet og SUA: Oppholdstillatelse for arbeid og EU/EØS-registrering – UDI