Skærpede regler omkring indrejse til Norge og Finland i forbindelse med coronavirus/COVID-19.


Udenrigsministeriet fraråder alle unødvendige rejser i hele verden frem til og med 10. maj.

 

Sender I medarbejdere til Norge og Finland på bygge-, service- og montagearbejde i Norge og Finland, så er der klare retningslinjer for indrejse i disse lande her:

NORGE

I Norge er grænserne delvist lukkede foreløbigt frem til og med 4. maj. Alle udlændinge uden opholdstilladelse i Norge vil som udgangspunkt blive nægtet indrejse. Er man pendler fra Danmark til Norge, grundet arbejde i Norge, så vil man uagtet skulle kunne dokumentere sit formål i landet i form af arbejdskontrakt (projektarbejdets lokalitet og periode) samt ansættelseskontrakt. Der vil være krav til 14 dages karantæne på et hotel eller lign for egen regning, før man vil kunne påbegynde det aftalte arbejde.

Vi anbefaler, at I følger med på de norske myndigheders hjemmeside ( https://www.regjeringen.no/no/tema/koronavirus/id2692388/ )

 

FINLAND

Den 17. marts erklærede Finland undtagelsestilstand og grænserne er lukkede til og med 13. maj. Arbejdstagere, der er grænsegængere, skal have et certifikat fra arbejdsgiveren, som underbygger, at grænsekrydsningen er kritisk. Arbejdstagere, der normalt pendler til Finland på projektarbejde, vil blive stoppet ved grænsen. Alle skal dokumentere, at deres arbejde er kritisk nødvendigt. Samtidig vil der være krav om 14 dages karantæne, før de kan påbegynde det aftalte arbejde.

Meget få opgaver vil blive godkendt som værende kritiske. Derfor frarådes det helt at rejse til Finland før 13. maj.

Vi anbefaler, at I følger med på de finske grænsemyndigheders hjemmeside ( https://www.raja.fi/current_issues/guidelines_for_border_traffic )

 

Se også Udenrigsministeriet.

Norge: https://norge.um.dk/da/rejse-og-ophold/corona-covid-19/

Finland: https://finland.um.dk/da/rejse-og-ophold/information-om-corona-covid-19/