Din professionelle partner i Holland

Har du brug for at vide mere om moms Holland, både når det gælder registrering og indberetningskrav, eller ønsker du at importere varer direkte til Holland, så kontakt TIMEVAT for at høre mere.

Hvis en virksomhed, som ikke er etableret i Holland, sælger moms pligtige produkter eller ydelser i Holland, kan den opnå en ikke-hjemmehørende moms registrering til håndtering af eksport moms Holland. Ifølge EU’s moms direktiv, er udenlandske selskaber forpligtet til at lade sig moms registrere i bestemte tilfælde. Dette for at kunne rapportere og indberette skatte- og moms pligtige transaktioner, som er pålagt disse produkter eller ydelser.

Det er vigtigt at alle virksomheder med forretningsmæssig aktivitet i Holland vurderer deres juridiske forpligtelser og lader sig registrere før de påbegynder skatte- og moms pligtige transaktioner, således at de kan rapportere eksport moms Holland.

Hvornår er en virksomhed moms pligtig

Der er forskellige scenarier som vil forpligte en virksomhed til at lade sig moms registrere i Holland. Nogle af de mest almindelige tilfælde er:

  • Import af varer til Holland fra lande udenfor EU
  • Køb og salg af varer i Holland (ekskl. Domestic Reverse Charge).
  • Salg af varer fra Holland, som er leveret til kunder udenfor Holland (både B2B og B2C).
  • Erhvervelse af varer i Holland fra andre EU-lande (Intra-community erhvervelser).
  • Lager i Holland f.eks. hos Amazon eller lign. til salg, distribution eller konsignation.
  • Organisering af arrangementer og begivenheder i Holland, hvor deltagerne betaler entré.
  • Ved E-handel med varer til forbrugere, har virksomheder nu mulighed for at tilmelde sig (One-stop-shop) OSS ordning hos SKAT når fjernsalg i EU samlet overstiger grænsen på € 10.000.

Hvis din virksomhed allerede har forretning eller påtænker at gøre forretning i Holland, så bør du kontakte TIMEVAT straks. Vi taler sproget og har nem adgang til de lokale myndigheder og kender til de lokale procedurer. Du er meget velkommen til at kontakte os for rådgivning og assistance.

Moms refusion

Har din virksomhed haft udgifter i Holland, så er der mulighed for at få den betalte moms retur.

Der gives således refusion af moms for messeudgifter, konferencer, hotel, diesel, benzin, leje af bil, taxa, reklame og vare- og ydelseskøb.

Moms satser, formater, beløbsgrænser

MomssatsBetegnelseMomsnr. formatFjernsalgsgrænseIntrastat grænse
21%(Standard)BTWNL12345678901€ 10,000 *)€ 5.000,000(Import)
9%(Reduceret)€ 1,000,000(Eksport)

*) Gældende fra 01.07.2021 har virksomheder mulighed for at tilmelde sig (One-stop-shop) OSS ordningen hos SKAT når fjernsalg i EU samlet overstiger grænsen på € 10.000.

Moms rapportering termin
Normalt er det kvartalsvis, men månedlig eller årligt kan overvejes afhængig af omsætning

Årsindberetning
Nej

EU Salgsliste termin
Månedlig eller kvartalsvis

EU Købslister
Nej

Andre rapporteringskrav
Nej

Udvidet Reverse Charge
Udvidet reverse charge gælder for en række ydelser i Holland. Venligst kontakt os for yderligere information om reglerne for reverse charge i Holland.

Fiscal repræsentation
En virksomhed etableret uden for EU skal udpege en fiscal repræsentant eller kan i visse tilfælde selv indberette moms i Holland.

https://www.skat.dk/skat.aspx?oid=2237734