Din professionelle partner i Ungarn

Uanset hvad årsagen er, så kan TIMEVAT hjælpe dig i Ungarn. Vi kender til registreringsforhold, indberetning af moms og intrastat. Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål.

Hvis en virksomhed, som ikke er etableret i Ungarn, sælger momspligtige produkter eller ydelser i Ungarn, kan den opnå en ikke-hjemmehørende registrering for eksport moms Ungarn. Ifølge EU’s moms direktiv, er udenlandske selskaber forpligtet til at lade sig moms registrere i bestemte tilfælde. Dette for at kunne rapportere og indberette skatte- og moms pligtige transaktioner, som er pålagt disse produkter eller ydelser.

Det er vigtigt at alle virksomheder med forretningsmæssig aktivitet i Ungarn vurderer deres juridiske forpligtelser og lader sig registrere for eksport moms Ungarn før de påbegynder skatte- og moms pligtige transaktioner.

Hvornår er en virksomhed moms pligtig

Der er forskellige scenarier som vil forpligte en virksomhed til at lade sig moms registrere i Ungarn. Nogle af de mest almindelige tilfælde er:

  • Import af varer til Ungarn fra lande udenfor EU.
  • Køb og salg af varer i Ungarn (ekskl. Domestic Reverse Charge).
  • Salg af varer fra Ungarn, som er leveret til kunder udenfor Ungarn (både B2B og B2C).
  • Erhvervelse af varer i Ungarn fra andre EU-lande (Intra-community erhvervelser).
  • Lager i Ungarn f.eks hos Amazon til salg, distribution eller konsignation.
  • Organisering af arrangementer og begivenheder i Ungarn, hvor deltagerne betaler entré.
  • Ved E-handel med varer til forbrugere, har virksomheder nu mulighed for at tilmelde sig (One-stop-shop) OSS ordning hos SKAT når fjernsalg i EU samlet overstiger grænsen på € 10.000.

Hvis din virksomhed allerede har forretning eller påtænker at gøre forretning i Ungarn, så bør du kontakte TIMEVAT straks. Vi taler sproget og har nem adgang til de lokale myndigheder og kender til de lokale procedurer. Du er meget velkommen til at kontakte os for rådgivning og assistance.

Moms refusion

Har din virksomhed haft udgifter i Ungarn, så er der mulighed for at få den betalte moms retur.

Der gives således refusion af moms Ungarn for messeudgifter, konferencer, hotel, diesel, benzin, leje af bil, taxa, reklame og vare- og ydelseskøb.

Moms satser, formater, beløbsgrænser

MomssatsBetegnelseMomsnr. formatFjernsalgsgrænseIntrastat grænse
27%(Standard)AFAHU12345678€ 10,000 *)HUF 250,000,000(Import)
5/18%(Reduceret)HUF 140,000,000(Eksport)

*) Gældende fra 01.07.2021 har virksomheder mulighed for at tilmelde sig (One-stop-shop) OSS ordningen hos SKAT når fjernsalg i EU samlet overstiger grænsen på € 10.000.

Moms rapportering termin
Månedlig
Kvartalsvis

Årsindberetning
Nej

EU Salgsliste termin
Månedlig eller kvartalsvis hvis momsrapportering foretages kvartalsvis.

EU Købslister
Ja

Andre rapporteringskrav
National Recapitulative Statements

Udvidet Reverse Charge
Udvidet reverse charge gælder for en række ydelser i Ungarn. Venligst kontakt os for yderligere information om reglerne for udvidet reverse charge i Ungarn.

Fiscal repræsentation
Fiscal repræsentation eksisterer ikke i Ungarn.

https://www.skat.dk/skat.aspx?oid=2237734