Lær alt om OSS  (One Stop Shop)

One Stop Shop Moms regler gælder vedr. websalg til EU-forbrugere. Sælger du til forbrugere i EU skal der opkræves den lokale moms i modtagerlandet.

De nye regler skal gøre det nemmere for webshops i EU at sælge med den lokale moms, da det ikke længere kræver en lokal momsregistrering. Det kan dog betyde ændringer i administrationen af udenlandsk moms samt justeringer i hhv. webshop og ERP-systemer for at kunne håndtere momsen korrekt.

Danske webshops melder sig til OSS EU-ordningen i Tast Selv via SKAT.

For webshops med lager udenfor Danmarks grænser vil der forsat være krav til en lokal momsregistrering. Det får betydning for de danske E-handlere, der sælger via digitale markedspladser.

Salg via Amazon fulfillment (FBA)

Webshops med lager i andet EU-land skal altid have et momsnummer i det land, hvor der er lager. Varen sælges og leveres fra et lokalt lager og der faktureres automatisk via Amazon. Her er det vigtigt at kunne behandle data på en måde således, at der rapporteres korrekt dels til den lokale myndighed og dels til SKAT vedr. OSS.

Det kan her være en udfordring at få placeret momsen korrekt på de forskellige momsrapporter.

Samtidig, er det værd at notere sig, at Amazon ikke automatisk udsteder fakturaer til forbrugere ved fjernsalg hvis selskabet ikke er registreret for OSS. For at bibeholde den automatiske fakturering skal man angive sit Union OSS-land (Danmark) i sin Seller konto hos Amazon. Undlader webshoppen at angive sit OSS Union land i Seller kontoen, udsteder Amazon ikke automatisk fakturaer ifm. fjernsalg i EU. Konsekvenser heraf er at webshoppen selv skal oprette fakturaer til de individuelle ordrer, der vedrører fjernsalg.

Salg via Amazon fulfillment (FBA)

Er du i tvivl om, hvilke regler der er i forbindelse med One Stop Shop? Så er du altid velkommen til at kontakte os på telefon +45 7021 3000 eller på vores mailadresse som er info@timevat.com

Din foretrukne momsspecialist på Amazon

Ring og fortæl om din forretning og de muligheder, som du søger i på Amazon FBA i Europa.
Så skræddersyr TIMEVAT løsningerne til dig.

Kontakt os på +45 7021 3000