VOEC (VAT on E-Commerce)

Den norske VOEC ordning gælder alle udenlandske webshops med salg af varer til privatpersoner (B2C).

VOEC betyder at der skal opkræves og indberettes moms fra første krone. Alle danske webshops skal derfor lade sig registrere, hvis de har en omsætning på mere end NOK 50.000 til Norge.

Momsreglerne er på den måde blevet de samme for udenlandske webshops, ligesom hvis en nordmand, som privatperson, købte varer via en norsk webshop. Her betales der også norsk moms uanset beløbets størrelse.

Ved en VOEC registrering modtager selskabet et VOEC nr., som skal angives uden på pakken. Pakken registreres ved grænsen og leveringen er DDP (til kundens dør).

Varer med en værdi op til NOK 3.000 indføres toldfrit og der foretages ingen indfortoldning i Norge. Høj og lav værdi kan ikke sendes samlet, da vareværdier over NOK 3.000 skal fortoldes på almindelig vis.

De norske skattemyndigheder gennemfører løbende kontrol for at sikre at alle pakker fra webshops og e-markedspladser er belastet moms. Hvis det ikke er tilfældet, kan disse handelsplatfome blive pålagt afgifter og bøder af myndighederne, ligesom varerne kan blive tilbageholdt ved grænsen.

VOEC ordningen er et ”pay-only-system” med en række begrænsninger. Der findes dog flere løsninger, som giver din virksomhed nogle bedre muligheder.

Du bør derfor kontakte TIMEVAT for at høre hvad de nye regler betyder for din virksomhed og hvilke løsninger vi kan tilbyde.

Din professionelle norske VOEC specialist

Ring og fortæl om din forretning og de muligheder, som du søger i Norge.
Så skræddersyr TIMEVAT løsningerne til dig.