Fra og med den 1. april 2020 skal der, ved salg til Norge, belastes moms fra første krone.

Grundet arbejdspres og Corona-krise har der været uklarheder om en eventuel udskydelse. Det er imidlertid afvist fra de norske skattemyndigheder.

Gældende fra i dag skal alle E-handelsvirksomheder lade sig registrere i Norge samt opkræve og indberette norsk moms af sit salg til Norge. Er E-handelsvirksomheden ikke allerede registreret med et NUF eller AS i Norge skal selskabet som minimum lade sig VOEC registrere.

VOEC-registrering er et krav for udenlandske E-handelsvirksomheder med salg til norske forbrugere. VOEC – registreringen foretages direkte til de norske myndigheder.

Varer med en værdi op til NOK 3.000 indføres toldfrit og der foretages ingen indfortoldning i Norge. Høj og lav værdi kan ikke sendes samlet, da vareværdier over NOK 3.000 skal fortoldes på almindelig vis.

Der er i overgangsperioden fortsat deklarationsfritag for varer med en værdi på under NOK 350 for at undgå en ophobning af varer ved grænsen, som skal fortoldes.

De norske skattemyndigheder har oplyst at de vil gennemføre kontrol for at sikre at alle pakker fra webshops og e-markedspladser er belastet moms. Hvis det ikke er tilfældet, kan disse handelsplatfome blive pålagt afgifter og bøder af myndighederne.

Vil du undgå problemer og har du brug for en VOEC-registrering, så kontakt TIMEVAT.